خراسان رضوی رتبه دوم ازدواج و طلاق در کشور است کشف ۶۰ میلیارد ریال سیگار غیرمجاز در مشهد دستگیری پاکستانی‌های گروگان‌گیر در ایران+ جزییات کشف ۳۰ کیلو و ۶۰۰ گرم مخدر «شیشه» در هنگ مرری تایباد (۹ تیر ۱۴۰۳) افزایش ۲۰ درصدی معاینات روانپزشکی در مراکز پزشکی قانونی کشور زندگی خیلی کوتاه است؛ ۸ موردی که واقعاً نباید نگران آن‌ها باشید آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی پایه‌های اول، هفتم و دهم از فردا (یکشنبه، ۱۰ تیر ۱۴۰۳) صحرایی: حذف تدریجی کنکور هویت واقعی را به مدرسه بازگرداند مردان میانسال روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی کنند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (شنبه، ۹ تیر ۱۴۰۳) | تغییرات نامحسوس دما در مشهد نرخ‌های جدید بلیت هواپیما به‌زودی اعلام می‌شود راز شلیک مرگبار در باغ‌ویلای کلات فاش شد + عکس وزیر آموزش و پرورش برای توضیح درباره مطالبات معوقه معلمان به مجلس می‌رود نخ دندان یا خلال دندان، کدام یک بهتر است؟ روزانه ۶۰۰ بیمار در بخش اورژانس بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد پذیرش می‌شود خوابگاه ویژه دانشجویان بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد شد خراسان‌رضوی آماده میزبانی از مسافران و زائران تابستانی
سرخط خبرها

سخنگوی قوه‌قضائیه: تضمین سلامت انتخابات از سوی مجریان باید به‌خوبی صورت گیرد | آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال

  • کد خبر: ۲۳۵۷۴۲
  • ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
سخنگوی قوه‌قضائیه: تضمین سلامت انتخابات از سوی مجریان باید به‌خوبی صورت گیرد | آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال
سخنگوی قوه‌قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال (مس رفسنجان) توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست خبری اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه‌قضائیه صبح امروز چهارشنبه ۶ تیرماه با حضور خبرنگاران برگزار شد.

وی با تبریک عید سعید غدیر خم، این عید را عید اکمال دین دانست و گفت: حقیقت غدیر نشان‌دهنده پیروی از متاع پیامبر گرامی اسلام(ص) است که با شناخت صحیح آن می‌توان جوامع اسلامی را به‌سمت وحدت جوهری رهنمون ساخت.

وی تصریح کرد: غدیر نشان‌دهنده این است که ما باید از سرچشمه‌های زلال معرفت دینی بهره‌مند شویم تا پیوند لازم در دل‌های مسلمانان برقرار و آن الفت و وحدت اولیه که بین جهان اسلام بوده است، از طریق این پیوند خدایی مجدد برقرار شود.

سخنگوی قوه‌قضائیه با بیان اینکه لازم است غدیر و فلسفه غدیر به‌درستی شناخته و تبیین شود تا بتواند چراغ راهی برای آیندگان باشد، گفت: غدیر می‌تواند احیاکننده تمدن باشکوه اسلامی و مقدمه‌ساز ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) باشد. امیدواریم فقط به برگزاری جشن‌های غدیر اکتفا نکنیم و نسبت به شناخت و دغدغه‌های امام‌علی(ع) در بحث حکومت‌داری، مردم‌داری و توجه به محرومان و مستضعفان اقدام کنیم تا بتوانیم راه امام‌علی(ع) را سرلوحه زندگی خود در همه ابعاد قرار دهیم.

وی با اشاره به هفته قوه‌قضائیه، گفت: هرساله از اول تا هفتم تیرماه با هدف گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گران‌قدر هفتم تیر ۱۳۶۰ که به دست منافقین جنایتکار به شهادت رسیدند، مراسمی در هفته قوه‌قضائیه برگزار می‌شود تا هم یاد و خاطره آن بزرگان زنده نگه داشته شود و هم بتوانیم از روش‌ها و منش‌های آن‌ها درس بگیریم.

جهانگیر یادآور شد: شهید بهشتی تحقق اسلام در جامعه را در گرو تبیین مفاهیم بنیادینی مانند عبادت می‌دانست و برهمین‌اساس بر لزوم استقرار و استقلال قوه‌قضائیه در نظام اسلامی تأکید داشت و این ایده را به‌درستی در قانون اساسی پیش‌بینی و اجرایی کرد. امیدواریم ادامه‌دهنده خوبی برای ادامه راه شهدای عرصه عدالت باشیم.

قوه‌قضائیه خود را متعهد به انجام وظایف و خطوط ترسیمی رهبر انقلاب می‌داند

سخنگوی قوه‌قضائیه با اشاره به دیدار با رهبر معظم انقلاب به‌مناسبت هفته قوه‌قضائیه گفت: رهبر معظم انقلاب یکی از مسئولیت‌های مهم کشور را مسئولیت‌های مرتبط با دستگاه قضایی دانستند و با تشکر از تلاش‌های خوبی که در قوه‌قضائیه در حال انجام است، به‌طورویژه از شخص رئیس قوه‌قضائیه به لحاظ حفظ ارتباط مجموعه دستگاه قضایی با مردم و حل مشکلات آن‌ها به صورت میدانی با حضور در بخش‌های مختلف تقدیر کردند.

جهانگیر گفت: به‌عنوان سخنگوی دستگاه عدلیه بیان می‌کنم که قوه‌قضائیه خود را متعهد به انجام وظایف و خطوط ترسیمی رهبر معظم انقلاب چه در سیاست‌های ابلاغی و چه در بیانات و منویات ایشان که در جلسات مختلف بیان کرده‌اند، دانسته و آن را چراغ راهی برای رسیدن به جامعه‌ای مشحون از عدل، داد و انصاف می‌داند.

سخنگوی قوه‌قضائیه با اشاره به فرارسیدن هفته قوه‌قضائیه گفت: شهید بهشتی تحقق اسلام را در جامعه در گرو تبیین مفاهیم بنیادینی مثل عدالت می‌دانست و بر لزوم استقلال قوه‌قضائیه در نظام اسلامی تأکید مؤکد داشت.

وی تأکید کرد: قوه‌قضائیه خود را متعهد به انجام وظایف و خطوط ترسیمی رهبر معظم انقلاب می‌داند.

سخنگوی قوه‌قضائیه افزود: در هفته قوه‌قضائیه، مردم با عملکرد دستگاه قوه‌قضائیه آشنا می‌شوند و از طرفی از خدمات و مجاهدت‌های خالصانه قضات و کارمندان خدوم این دستگاه به نحو مقتضی تشکر می‌شود.

بیش از ۲۳ میلیون پرونده در سال گذشته وارد دستگاه قضایی شد

جهانگیر تأکید کرد: بیش از ۲۳ میلیون پرونده در سال گذشته وارد دستگاه قضایی و رسیدگی شد و ۹۹ درصد از این پرونده‌ها پس از رسیدگی و صدور حکم مختومه شد.

سخنگوی قوه‌قضائیه در ادامه گفت: در ابتدای هفته قوه‌قضائیه رئیس قوه، رؤسای کل دادگستری‌های کشور و مسئولان قضایی توفیق داشتند با رهبر معظم انقلاب دیدار داشته باشند. مقام معظم رهبری در این دیدار مهم‌ترین مسئولیت‌ها در کشور را مسئولیت‌های مرتبط با دستگاه قضایی برشمردند و با تشکر از تلاش‌های دستگاه قضایی به‌ویژه از شخص رئیس قوه‌قضائیه برای حفظ رابطه ایشان با مردم و حضور میدانی برای حل مشکلات مردم تقدیر کرد.

سخنگوی قوه‌قضائیه در تشریح برخی اقدامات ویژه قوه‌قضائیه در یک سال گذشته ادامه داد: نخستین اقدام مهم در سال گذشته بحث رسیدگی به پرونده‌ها و احقاق حقوق مردم و فصل خصومت‌هاست.

وی افزود: یک درد کهنه‌ای در دستگاه قضایی بود به نام اطاله دادرسی که سال قبل ۸ درصد از میزان اطاله دادرسی کاسته شد.

هوشمندسازی و پیشگیری از وقوع جرم در دستورکار قوه‌قضائیه

جهانگیر اضافه کرد: ارتقای شفافیت در سه محور در سال گذشته در دستورکار قرار گرفت که یکی از طریق راه‌اندازی سامانه انتشار آرای قضایی بود؛ اعتقاد داریم که دستگاه قضایی برای برون‌رفت از وضعیت فعلی، ۲ کار را باید در دستورکار قرار دهد؛ نخست هوشمندسازی و دوم پیشگیری از وقوع جرم است. این دو مورد می‌تواند برای قوه‌قضائیه چاره‌ساز باشد.

جهانگیر اظهار کرد: ارتقای شفافیت امور قضایی با راه‌اندازی سامانه ملی آرای قضایی و تصمیمات قضایی پیگیری شد و تاکنون بیش از ۹۰ میلیون رأی و تصمیم قضایی بارگذاری شده است. درحال‌حاضر در مرحله اول، قضات به این آرا دسترسی دارند و با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، امیدواریم در مرحله دوم، وکلا و حقوقدانان بتوانند به این آرا دسترسی پیدا کنند و درنهایت با گمنام‌سازی که در مشخصات طرفین آرا و تصمیمات قضایی صورت خواهد گرفت، مردم نیز بتوانند به آرا و تصمیمات قضایی دسترسی پیدا کنند. با انجام این کار تحول عظیمی در اتقان آرا در کشور اتفاق خواهد افتاد؛ چراکه تمام آرای قضایی مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت و این موضوع در بحث اتقان آرا بسیار کمک‌کننده است.

وی یادآور شد: برای ارتقای شفافیت در سال گذشته، دادگاه‌های برخط برگزار شد و بیش از هزار جلسه دادگاه برخط در ۲۵ استان برگزار شده است. امیدواریم با زیرساخت‌هایی که آماده می‌شود، امسال همه استان‌ها بتوانند دادگاه برخط برگزار کنند. این دادگاه‌ها کمک می‌کند تا حقوقدانان، وکلا و نخبگان بتوانند مسائل دادگاه را پیگیری کنند و از جزئیات فرایند دادرسی مطلع شوند.

جهانگیر شد: ازسوی‌دیگر برای ارتقای شفافیت، برگزاری مزایده‌هایی که در بخش‌های مختلف از جمله واحد اجرای احکام صورت می‌گیرد، به صورت جدی در دستورکار قرار گرفت و مزایده‌ها به صورت الکترونیکی با اتصال به شبکه ملی دولت دنبال شد و این مسئله به جلوگیری از مفاسد احتمالی که ممکن است در بحث مزایده‌ها پیش بیاید، کمک می‌کند.

نظم‌بخشی به اسناد و پرونده‌های مختومه دستگاه قضایی

سخنگوی دستگاه قضا یادآور شد: یکی دیگر از کار‌های برجسته قضایی، نظم‌بخشی به اسناد و پرونده‌های مختومه دستگاه قضایی بود. به موجب قانون، دستگاه قضا ملزم شده تا سالیانه دست‌کم ۱۵ میلیون پرونده را به صورت الکترونیکی مختومه و نگهداری کند. این کار در سه محور صورت گرفت و به‌درستی اسناد رصد و پالایش شد. اسنادی که به صورت پرونده‌های مهم هستند و نگهداری آن‌ها برای دستگاه قضایی و نظام مهم بود، جداسازی شد؛ لذا قدم بزرگی برای نظم‌بخشی به اسناد و ارجاعاتی که به اسناد خواهد شد، برداشته شد. حفظ و نگهداشت پرونده‌های ملی به عنوان سرمایه‌های قضایی جزو برنامه‌های نظم‌بخشی به اسناد و پرونده‌های مختومه قضایی است.

جهانگیر گفت: یکی از دغدغه‌های قوه‌قضائیه، برگشت پول به بیت‌المال است و در جا‌هایی که بیت‌المال درمعرض تضییع قرار گرفته است، دستگاه قضایی با پیگیری در نهاد‌های مختلف ازجمله سازمان بازرسی کشور، دادستانی، سازمان ثبت و اسناد، نسبت به بازگشت اموال بیت‌المال دقت زیادی داشته است که به عنوان نمونه با فعالیت‌های سازمان بازرسی و اثربخشی مالی، بازگشت مبلغ ۳۲۳ همتی را شاهد هستیم که یک‌ونیم برابر نسبت به سال گذشته افزایش داده است.

وی افزود: در واحد‌های اجرایی سازمان ثبت مشکل ۵۷ همت از معوقات بانکی وصول شد که نسبت به سال گذشته رشد ۴۷ درصدی داشته است که نشان از حساسیت دستگاه قضایی نسبت به بیت‌المال است.

مقابله با ساختار‌های فسادزا

سخنگوی قوه‌قضائیه اظهار کرد: بحث مقابله با ساختار‌های فسادزا، از جمله کار‌های مهمی بود که سال گذشته انجام شد. در این خصوص کار‌های متعددی توسط بخش‌های مختلف قوه صورت گرفت. در بخش کارشناسی، ارجاع هوشمند پرونده‌های کارشناسی، حذف مداخلات انسانی و تخصیص به کارشناس به صورت تخصصی انجام می‌شود؛ بنابراین هرگونه اعمال‌نظر و سوءگیری در ارجاعات به کارشناسی را حذف کرده است.

وی ادامه داد: بحث راه‌اندازی سامانه شناسایی شهود حرفه‌ای از سوءاستفاده احتمالی از روش‌های ادله اثبات دعوا جلوگیری می‌کند و ازآنجاکه شهادت شهود به عنوان یکی از ادله پذیرفته‌شده اثبات دعوا در قانون مجازات پیش‌بینی شده است؛ لذا در سال‌های گذشته یکی از دغدغه‌ها این بود که شاهدانی به صورت صوری در اطراف مجتمع‌ها حضور پیدا می‌کردند و با اخذ وجوه از مردم شهادت کذب می‌دادند. با سامانه‌ای که در این خصوص پیش‌بینی شده و ثبت و ضبطی که به عمل می‌آید، کسانی که در پرونده‌ها ورود پیدا می‌کنند، رصد می‌شوند تا به‌درستی معلوم شود که آیا این اشخاص شاهد واقعی یا شاهد حرفه‌ای و پولی هستند،؛ این مسئله به اجرای عدالت و رسیدگی درست به پرونده‌ها کمک می‌کند.

وی با اشاره به یکی دیگر از اقدامات ویژه دستگاه قضا در سال گذشته، اظهار کرد: مردمی‌سازی دستگاه قضا ازجمله‌اقدامات مهم بوده است. دراین‌راستا توسعه سامانه‌هایی که در این حوزه در حال انجام‌وظیفه هستند، در دستورکار قرار گرفت. سامانه گزارش‌های مردمی تحت عنوان «سجام» داریم که در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده و توسعه یافته است، به منظور استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی تا در هر گوشه کشور اگر کسی از یک آسیب و جرمی مطلع شد، می‌تواند با ثبت آن در این سامانه، قبل از اینکه بستر‌های توسعه جرم اتفاق بیفتد، امکان جلوگیری از بروز جرم فراهم شود.

سخنگوی قوه‌قضائیه گفت: با فعالیت سامانه ارتباط مردمی با دفتر ریاست قوه‌قضائیه شاهد افزایش حضور مردم برای ارتباط با این دفتر بوده‌ایم که با اعتماد و حل مشکلاتشان امید زیادی به رسیدگی به خواسته‌هایشان یافتند. سامانه بازرسی کل کشور از مردم درخصوص مشکلات دستگاه‌های اجرایی گزارش دریافت می‌کند و مردم تبدیل به دیده‌بان‌هایی در سازمان بازرسی شدند. سامانه دادستانی کشور برای احقاق حقوق عامه تشکیل شده است. سامانه حفاظت و اطلاعات قوه‌قضائیه و ستاد خبری گزارشات مستخدمین دولتی قوه‌قضائیه را رصد می‌کنند تا کسی از مردم سوءاستفاده نکند. اجازه نمی‌دهند خدشه‌ای بر دامان قضات و کارکنان وارد شود.

جهانگیر درباره هوشمندسازی به عنوان یکی دیگر از فعالیت‌های قوه‌قضائیه اشاره کرد و گفت: در گذشته برای اعزام زندانیان به محاکم مشکلاتی وجود داشت، ولی با هوشمندسازی و دادرسی الکترونیک در سال گذشته ۳۲هزار نفر زندانی از طریق دادرسی الکترونیک برخط و بدون اعزام توانستند با قضات، دادگاه‌ها و شعبات ارتباط بگیرند، مسائل خود را منعکس کنند تا به حقوق آن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن رسیدگی شود و این کمک بزرگی به زندانیان است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از بحث‌هایی که درراستای هوشمندسازی دستگاه قضایی اتفاق افتاد، بحث ابلاغ‌های الکترونیکی است، گفت: افراد با ابلاغ الکترونیک بلافاصله در جریان رسیدگی و تشکیل پرونده خود قرار می‌گیرند و این مسئله کمک می‌کند که رسیدگی‌ها واقعی باشد و افراد از جریان دادرسی مطلع شوند.

اقدامات خوب در حوزه تغییرکاربری‌ها و تعرض به منابع طبیعی

سخنگوی قوه‌قضائیه اظهار کرد: بحث جلوگیری از تغییرکاربری‌های اراضی، تعرض به منابع طبیعی و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در سال گذشته به صورت ویژه در دستورکار دستگاه قضایی و سازمان‌های تابع قرار گرفت و با اقدامات ویژه‌ای که دادستان‌های سراسر کشور و معاونت‌های پیشگیری از وقوع جرم به عمل آوردند، شاهد این هستیم که دراین‌خصوص اتفاقات خوبی رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: درراستای دستور رئیس قوه‌قضائیه برای آزادسازی سواحل، با همکاری دولت سواحل و رودخانه‌های بسیاری که از سال‌های گذشته تصرف شده بودند، به نفع مردم آزادسازی شدند. امیدواریم این مسئله در بخش‌های دیگر نیز امسال دنبال شود.

احیای بیش از ۱۰۰۰ واحد تولیدی

جهانگیر گفت: بحث رفع موانع واحد‌های تولیدی و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها همچنین احیای کارخانه‌های در شرف تعطیلی یکی دیگر از اقدامات ویژه‌ای بود که در سال گذشته توسط دستگاه قضایی دنبال و بیش از ۱۰۰۰ واحد تولیدی احیا یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد.

انجام سفر‌های مسئله‌محور

جهانگیر در ادامه با اشاره به اینکه یکی از کار‌های مهم سال گذشته، انجام سفر‌های مسئله‌محور بود، گفت: سفر‌های مسئله‌محور یعنی هیئت‌هایی توسط بخش‌های مختلف قوه‌قضائیه به استان‌ها برای شناسایی مشکلات قضایی از جمله دادگاه‌ها، دادسراها، اداره ثبت، پزشکی قانونی فرستاده می‌شوند. گزارش‌هایی از مشکلات استان تهیه و به رئیس قوه‌قضائیه ارسال می‌شود. در گزارش مسئله‌هایی که باید در استان پیگیری شود، وجود دارد و در آینده نتیجه مشکلاتی که در سفر‌های استانی حل شده است، اعلام می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: خیلی از احکام و دستورات قضایی به‌صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود، امیدواریم امسال این آمار به صد درصد برسد. راه‌اندازی و توسعه سامانه اعتبار معاملاتی اشخاص بود که می‌تواند محکومیت‌های مالی را استعلام کند و ممنوع‌المعامله‌بودن یا درباره مهجوربودن یا نبودن افراد اظهارنظر کند. با استفاده از این سامانه از بسیاری از کلاهبرداری‌های احتمالی جلوگیری می‌شود.

جهانگیر با اشاره به یکی دیگر از فعالیت‌های هوشمندانه در سال گذشته، گفت: سامانه استعلامات مالی و قضایی با اتصال به دستگاه‌های مختلف راه‌اندازی شد. یکی از مشکلاتی که سال‌های قبل با آن مواجه بودیم و دستگاه قضایی از آن بی‌نصیب نبوده است، متصل‌نبودن بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های مختلف به هم بوده است. با پیگیری‌هایی انجام‌شده، دسترسی به داده‌های پایگاه‌های اطلاعاتی بانک مرکزی، بورس، مخابرات، فراجا، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با قوه‌قضائیه فراهم شده و این باعث شده تا به‌موقع مسدودسازی یا رفع مسدودسازی از حساب بانکی افرادی که لازم است، صورت بگیرد.

راه‌اندازی سامانه کنترل تردد

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه کنترل تردد، گفت: یکی از معضلات در دستگاه قضایی این بود که پس از قطعی‌شدن احکام، بسیاری از متهمان متواری می‌شدند و دسترسی و شناسایی آن‌ها به سختی صورت می‌گرفت؛ لذا اجرای حکم را با اطاله مواجه می‌کرد. دراین‌باره، با شناسایی و جلب سریع محکومان متواری در همه مبادی ورودی مجتمع‌های قضایی این امکان فراهم شده که هم صدور برگ جلب سیار اتفاق افتاده و هم نیابت قضایی داده می‌شود. در کنار آن بلافاصله ضابطان این دسترسی را پیدا می‌کنند که اگر متهم متواری که در سیستم قضایی محکوم شده است، به هر کدام از مراجع قضایی وارد شود، سریعاً شناسایی و اجرای حکم درباره او عملیاتی می‌شود.

تضمین سلامت انتخابات ازسوی مجریان باید به خوبی صورت گیرد

وی درمورد تضمین امنیت انتخابات ازسوی نیرو‌های نظامی، انتظامی و اطلاعاتی، گفت: در تمامی انتخاباتی که در طول زمان از بدو پیروزی انقلاب تا امروز انجام شده، شاهد هستیم که امنیت بسیار خوبی برای برگزاری انتخابات اتفاق افتاده و این با زحمات بخش‌های مختلف انتظامی، نظامی، اطلاعاتی و امنیتی انجام شده است.

جهانگیر با تقدیر از اقدامات نیرو‌های نظامی، انتظامی و امنیتی در راستای تضمین امنیت انتخابات، گفت: ضد انقلاب و دشمنان از ابتدای انقلاب تلاش کردند تا می‌توانند اجازه ندهند انتخابات برگزار یا به‌درستی برگزار و امنیت آن تضمین شود.

وی ضمن تسلیت دوباره شهادت رئیس‌جمهور رئیسی و هیئت‌همراهش ادامه داد: انتخابات رئیس‌جمهوری از مهم‌ترین انتخابات کشور است که در جمعه ۸ تیرماه برگزار می‌شود. انتخابات یکی از پایه‌های اساسی تشکیل جمهوری اسلامی است که مردم به نظام رأی «بلی» دادند. تثبیت جمهوری اسلامی با رأی مردم به قانون اساسی اتفاق افتاد و یکی از پایه‌های تعالی نظام با بیش از ۴۰ انتخابات در تاریخ خود است.

جهانگیر ادامه داد: انتخابات تجلی انتخاب سرنوشت مردم توسط خودشان است که در اصل ۵۶ قانون اساسی هم مورد تأکید قرار گرفته است. برای برگزاری انتخابات موفق، ابتدا باید محیطی برابر در اختیار نامزد‌های ریاست‌جمهوری قرار گیرد که در قانون با ظرافت خاصی پیش‌بینی شده است. تضمین سلامت انتخابات از سوی مجریان باید به خوبی صورت گیرد. شورای نگهبان و مجریان وزارت کشور در حال تلاش برای تضمین سلامت انتخابات همچون ادوار گذشته هستند.

وی ادامه داد: مشارکت فعال مردم در انتخابات، کمک می‌کند تا یک انتخابات موفق برگزار شود.

وی ادامه داد: آن بخشی که مربوط به قانون و به بخش‌های اجرایی، امنیتی، قضایی و سیاسی است، فراهم شده است؛ اما آن بخشی را که به مردم مربوط است، آن‌ها باید با حضور فعالانه و پرشور خود یک حماسه جدید رقم بزنند. امیدواریم حضور حداکثری مردم را شاهد باشیم و یک بار دیگر مردم به ندای رهبر معظم انقلاب لبیک بگویند و مهر تأییدی بر فعالیت‌های نظام اسلامی در عرصه‌های مختلف بزنند.

ایجاد امکان برای وثیقه‌گذاشتن خودرو با هدف زندان‌نرفتن متهمان

سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره ایجاد امکان برای وثیقه‌گذاشتن خودرو با هدف زندان‌نرفتن متهمان گفت: امکان وثیقه‌گذاری از تأکیدات رئیس قوه در سه سال اخیر بوده که تا حدود زیادی محقق شده است. در این راه برخی موانع حقوقی برطرف شده و برخی موانع دیگر هم هست که امیدواریم رفع شود و نیازمند همکاری برخی دستگاه‌ها مانند همکاری فراجا برای ایجاد ارتباط برخط توقیف پلاک است تا بلافاصله بتوان با توقیف پلاک، از خودرو به عنوان وثیقه استفاده کرد.

وی افزود: معتقدیم باید تلاش کنیم از روش‌هایی استفاده شود تا با استفاده از سایر اموال باارزش مثل خودرو و سهام و طلا از بازداشت افراد به دلیل عجز از تودیع وثیقه جلوگیری کنیم. کسانی که در اردیبهشت ماه امسال با این دلیل کمتر از سه روز در زندان بودند، بیش از ۷ هزار نفر بود که آمار تأسف‌آوری است.

در پرونده حمید نوری، بحث تبادل مطرح نبوده است

وی در رابطه با پرونده «حمید نوری» با بیان اینکه شاهد تحقق اراده حاکمیت و سیستم قضایی جمهوری اسلامی در بازگرداندن وی بودیم، گفت: اعتقاد داریم حمید نوری بدون ارتکاب جرم و صرفاً با گزارش‌های گروه منافقین دستگیر شده بود که با همکاری قوه‌قضائیه و وزارت امور خارجه به ایران بازگشت.

جهانگیر ادامه داد: در پرونده‌های ساختگی علیه افرادی همچون «اسدالله اسدی» نشان دادیم که نسبت به حقوق اتباع ایران در سراسر جهان حساس هستیم و اجازه هیچ‌گونه پرونده‌سازی علیه ایرانیان را نمی‌دهیم.

سخنگوی قوه‌قضائیه با اشاره به مبادله زندانیان، گفت: افرادی که در مبادله با حمید نوری آزاد شدند، مجرمانی بودند که برابر قوانین جمهوری اسلامی محکوم شده بودند و با احزار مجرمیت در زندان به سر می‌بردند که بعد از فراهم‌شدن شرایط انتقال زندانیان، به کشور خود بازگشتند؛ پس بحث تبادل نبوده است.

آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال

سخنگوی قوه‌قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال (مس رفسنجان) گفت: دستگاه قضایی به محض دریافت گزارش در خصوص هر موضوعی ورود جدی دارد. در هر موردی که گزارش و جریانی به صورت خاص از بخش‌های مختلف واصل شده در دستورکار قرار می‌گیرد.

وی افزود: درخصوص پرونده باشگاه مس رفسنجان تاکنون ۸ نفر بازداشت شدند که از این تعداد ۴ نفر با قرار تأمین آزاد شدند و ۴ نفر در بازداشت هستند.

وی گفت: یکی از افرادی که به‌نوعی با ادعای نفوذ در کمیته داوران مبادرت به اخذ سکه کرده بود، احضار و به اتهام کلاهبرداری روز یکشنبه سوم تیرماه بازداشت شد. عمده اتهامات افراد بازداشت‌شده، تحصیل مال نامشروع است و در وقت قانونی اطلاع‌رسانی انجام می‌شود. این افراد شامل مدیرعامل وقت باشگاه، رئیس سابق کمیته داوران، رئیس اسبق کمیته نقل‌وانتقالات سازمان لیگ فوتبال، رئیس سابق کمیته مسابقات سازمان و دو گزارشگر ورزشی هستند. گزارش اولیه را خود باشگاه مس رفسنجان به مراجع مربوطه اعلام کرده است.

هشدار دستگاه قضا به نامزد‌های انتخابات

سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اگر نامزد‌ها تخلفی انجام دهند، رویکرد دستگاه قضایی چیست؟ گفت: ازآنجاکه انتخابات ریاست‌جمهوری مهم‌ترین انتخابات است، بنابراین رویکرد پیشگیرانه و حداکثری را اجرا خواهیم کرد. انتشار اخبار جعلی و شایعات و سیاه‌نمایی توسط نامزد‌ها و ستاد‌ها و احزابشان به نحوی که باعث تشویش اذهان عمومی شود، حتماً مورد پیگیری قرار می‌گیرد، ابتدا با تذکر و امضا و هشدار است و اگر مراقبت نکردند، نسبت به تشکیل پرونده هم اقدام می‌شود.

وی افزود: دستگاه قضایی بدون هیچ‌گونه مسامحه‌ای رفتار خواهد کرد و همه باید به قانون احترام بگذارند.

احتمال استرداد ۳ منافق بازداشت‌شده توسط پلیس فرانسه

سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره احتمال استرداد ۳ منافق بازداشت‌شده توسط پلیس فرانسه، گفت: از همه ظرفیت‌های لازم برای اینکه منافع ملی خود را تأمین کنیم، استفاده خواهیم کرد و استرداد این سه تروریست و همه تروریست‌هایی را که در کشور‌های مختلف پناه گرفته‌اند و دستشان به خون هم‌وطنانمان آغشته است، دنبال می‌کنیم تا در کشورمان به جنایت آن‌ها رسیدگی شود.

جهانگیر افزود: منافقین در هر کشوری که هستند، با اقداماتی مثل جاسوسی و تجارت مواد مخدر و حمل سلاح حتی علیه مردم کشور میزبان هم اقدام کردند و در آلبانی و فرانسه اقداماتی علیه شهروندان این دو کشور انجام دادند؛ لذا اخراج و استرداد اقدامی است که در صورت انجام از نظر ما مهم ارزیابی می‌شود.

کاهش ۱۲ درصدی سرقت در سال قبل

سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: آموزش و نظارت بر ضابطان قضایی با تمرکز بر زندان‌ها، بازداشتگاه‌ها و کلانتری‌ها به صورت میدانی، یکی دیگر از کار‌هایی بود که هم مجموعه بازرسی ویژه و دفتر حقوق شهروندی به دقت از سوی استان‌ها دنبال کرد. به اشکالات در این مجموعه‌ها به‌موقع تذکر لازم داده شد و نسبت به کاهش و حل مشکل در این حوزه اقدام شد.

وی ادامه داد: بحث فعال‌سازی شورای پیشگیری از وقوع جرم را در سال قبل داشتیم که این شورا از زمان تشکیل آن فقط یک یا دو جلسه را برگزار کرده بود؛ اما سال قبل ۴ جلسه را دراین‌باره تشکیل دادیم. جلسه پیشگیری از سرقت را تشکیل دادیم که با تقسیم کاری که صورت گرفت، از نتایج آن، کاهش ۱۲ درصدی سرقت در سال قبل در کشور بود.

جهانگیر گفت: جلسه پیشگیری از تغییرکاربری‌ها را داشتیم که با تقسیم کار ملی دستگاه‌های مختلف صورت گرفت و با کاهش ۸ درصدی تغییرکاربری‌ها و تعرض به اراضی روبه‌رو شدیم. جلسه پیشگیری از تخلفات انتخابات را داشتیم که در انتخابات مجلس نزدیک به ۹۴ درصد از جرائم و تخلفات نسبت به دوره قبلی کاسته شد. این نشان‌دهنده این است که مجموعه‌های مختلف امنیتی، انتظامی و قضایی توانستند به وظیفه خود در این راستا به درستی عمل کنند. جلسه پیشگیری از تصادفات هم برگزار شد که با شهادت رئیس‌جمهور همراه شد و ابلاغ مصوبات آن کمی طولانی شد که با ابلاغی که توسط سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری صورت گرفت، ان‌شاءالله دستاورد‌ها و نتایج این جلسه نیز در آینده نزدیک به اطلاع مردم می‌رسد.

برنامه شاخص هفته قوه‌قضائیه

سخنگوی دستگاه قضا درباره برنامه شاخص هفته قوه‌قضائیه بیان کرد: برگزاری برنامه‌هایی همچون برنامه تجدیدبیعت با آرمان‌های امام راحل با حضور رئیس و مسئولان عالی قضایی را در حرم امام داشتیم. حضور مسئولان عالی و رؤسای دستگاه قضایی در نماز‌های جمعه و تبیین مسائل یک سال گذشته قوه‌قضائیه برای نمازگزاران را داشتیم. جهانگیر یادآور شد: حضور به محضر رهبر انقلاب را در روز شنبه داشتیم، همچنین همایش سراسری مسئولان عالی قوه‌قضائیه و رؤسای دادگستری و دادستان‌ها را روز شنبه عصر به‌مدت ۴ ساعت در تهران برگزار کردیم که موضوعات مختلف دستگاه قضایی توسط مسئولان بررسی و تصمیم‌گیری شد.

وی بیان کرد: دیدار با خانواده‌های شهدا و ایثارگران در طول هفته توسط رئیس قوه‌قضائیه انجام و از زحمات این عزیزان تقدیر شد. میز‌های خدمت برگزار و دیدار با اقشار مردمی انجام شد. امروز نیز رئیس قوه‌قضائیه دیداری با سفرای کشور‌های مختلف دارند که دستاورد‌های دستگاه قضایی به‌ویژه در عرصه‌های بین‌المللی در طول یک‌سال گذشته را تبیین می‌کند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->